En moderne jernbaneløsning tilbyr ikke bare det mest effektive, komfortable og grønneste transportalternativet fra A til B, men også funksjonelle og elegante omgivelser for arbeid, møte, opplevelse, og avslapning.

Industridesigner Thomas Larsen Røed har gjennom sin diplomoppgave på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo samarbeidet med togprodusenten Bombardier og 8 million city og utviklet et designkonsept for et skandinavisk høyhastighetstog.

Resultatet er et designkonsept basert på skandinaviske verdier som tåler de til tider tøffe vinterforholdene og samtidig leverer det ypperste av komfort og brukervennlighet.

En moderne jernbaneløsning tilbyr ikke bare det mest effektive, komfortable og grønneste transportalternativet fra A til B, men også funksjonelle og elegante omgivelser for arbeid, møte, opplevelse, og avslapning. I motsetning til biler og andre forbruksvarer så designes tog med tanke på 25-40 års bruk. Dette stiller vesentlig strengere krav til både formspråk og materialvalg.

Formet av tid

Designet forfra utrykker styrke og pålitelighet, mens det er inviterende, lyst og åpent sett fra siden. Vinduene er ikke sotet og større en vanlig for å skape et inviterende og lyst interiør og differensiere opplevelsen mest mulig fra flyet, som er trangt og lukket. Blankpolert kobber er brukt som materiale i eksteriøret noe som medfører forandring over tid.